Baranyában két települést elzárt a hó

Baranyában közúton, gépjárművel megközelíthetetlenné vált Kisnyárád és Bakonya a csütörtök óta tartó havazás és hófúvás miatt, a közútkezelő már megkezdte az érintett útszakaszok tisztítását – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője pénteken az MTI-vel. Kasza Anett közleménye szerint Pécsen a Kénesi út van lezárva, a város többi útja járható, de az erős szél miatt rövid időn belül hóakadályok képződhetnek az utakon.
A baranyai megyeszékhelyen a 35-ös számú helyi járat továbbra is csak a Dömörkapuig, a 36-os és a 37-es pedig az Angster János úti megállóig közlekedik, a többi vonalon kis késéssel ugyan, de járnak a buszok. A távolsági buszok menetrend szerint elindulnak, az útviszonyok miatt azonban késésre lehet számítani. Baranyában sehol sem kötelező a hólánc használata, a vasúti közlekedésben nincs fennakadás, a határátkelőknél ugyanakkor nehézkes a haladás. Horvátországban az utak járhatók, de a látótávolság alacsony és ott is hóátfúvások lehetnek.
A megyében pénteken eddig tizenhat eseményhez vonultak ki a tűzoltók a rendkívüli időjárással összefüggésben, elsősorban árokba sodródott, elakadt, a forgalmat akadályozó gépjárművek miatt hívták ki őket. Kasza Anett kitért arra: Baranyában továbbra is intenzíven havazik, a hó vastagsága 3 és 10 centiméter között van, a nap folyamán pedig további 5-10 centiméter friss hó várható.