Estére még nagyobb a baj

A csütörtök éjszakai órákra a téli időjárás okozta közlekedési helyzet még kritikusabbá vált – közölte a közútkezelő, kiemelve: az éjszaka folyamán senki ne induljon útnak.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. csütörtök este az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az orkán erejű széllökések nyomán csütörtök éjjelre még több szakasz vált járhatatlanná. A közútkezelő folyamatos munkája ellenére a szél visszahordja a havat a burkolatra, emiatt az utak nehezen járhatók, továbbá jelentősen csökkent a látótávolság. Ráadásul a sorozatos balesetek miatt munkagépeik is a feltorlódott sorokban vesztegelnek, ezért nem tudják ellátni feladatukat – tették hozzá. 
Mint írták, több megyében ideiglenes melegedőket nyitnak, hogy az elakadt járművek utasait biztonságos helyre szállítsák. Az ország Dunától keletre eső területein ónos eső nehezíti a közlekedést. Az Útinform késő esti összesítése alapján Somogy, Zala, Komárom-Esztergom, Tolna és Veszprém megyében számos út járhatatlan, több település megközelíthetetlen. ‘A helyzet percről-percre változik, negatív irányban’ – fogalmazott Pécsi Norbert Sándor, a közútkezelő szóvivője.