Megrogyott a legnagyobb olasz maffiaszervezet

Százkilenc embert vett őrizetbe az olasz csendőrség a kedd hajnalban Szicíliában és Olaszország más részein végrehajtott razziában, amellyel felszámolta a Cosa Nostra maffiaszervezet egyik fegyveres csoportját.

A hírhedt Laudani-klán tagjairól van szó, akik a Catania városához közeli Etna térségét uralták. Az olasz hatóságok bejelentése szerint a tömeges őrizetbe vétellel sikerült elfogni a klán vezéreit és tagjait is. Az “Alkirály” fedőnevű akcióban az olasz csendőrség speciális maffiaellenes egységének ötszáz embere vett részt. Számos fegyvert foglaltak le.

Börtönbe került a klán három nőtagja: a feltételezések szerint ők  tartották kézben a bűnszervezet “kasszáját”, amelyből a maffia hagyománya szerint a börtönbe került klántagok családjainak fenntartását is fizették.
A Laudani-klán a Cosa Nostra (egyik) fegyveres csoportja. A kilencvenes években a szicíliai maffiának ez a bandája számos fegyveres merényletet és gyilkosságot követett el.

Az utóbbi években a Laudani-klán fő tevékenysége a zsarolás és a kábítószer-kereskedelem volt. Catania egész térségének vállalkozóitól és kereskedőitől “védelmi” pénzt szedtek. Ha ezt valaki megtagadta, erőszakkal kényszerítették a fizetésre. A hatóságok kiemelték, hogy a klán elleni nyomozás során a “védelmi” pénzre kényszerített cég- és bolttulajdonosok egyike sem mert együttműködni az ügyészséggel Laudaniék bosszújától tartva.

 

Megrogyott a legnagyobb olasz maffiaszervezetpecsma.hu.

Szerző: Bejegyzés időpontja: | Kategória: Egyéb