Na, mi lesz a pécsi Baumax helyén?

Nem is Möbelix, hanem Mömax áruház nyílik másfél év múlva a kiürült pécsi Baumaxban. Nagyjából 60 embert fognak foglalkoztatni a bútor- és lakberendezési üzletben. A Pécsre érkező cég hosszú távra tervez.

Lassan egy éve kong üresen a tavaly márciusban lelakatolt pécsi Baumax üzletház. Az országszerte megüresedett Baumax-üzleteket – így tehát a pécsi épületet is – az osztrák XXLutz bútormulti vette meg és alakítja át. A jelenleg kihalt szellemházként álló Baumaxokból a vállalat Möbeli- és Mömax bútor- és lakberendezési áruházakat épít.

A korábbi információkkal ellentétben az XXLutz Pécsen nem Möbelix üzletet fog nyitni, hanem Mömaxot, tudtuk meg Simonyi Andrástól, az osztrák lánc hazai ügyvezetőjétől. Jelenleg az országban 2 ilyen Mömax áruház működik, egy Győrben és egy Budapesten.

A grazi Mömax terve
A grazi Mömax terve

Az ügyvezető kifejtette, hogy a két üzlet két különálló termékválasztékkal dolgozik, de mindkettő az osztrák anyacéghez tartozik. Míg a Möbelix szűkebb termékkínálata „diszkontosabb”, egyszerűbb és megfizethetőbb, addig a Mömax „trendibb”, naprakészebb, jobban követi a bútor- és lakberendezési divatot, színesebb és fiatalosabb kínálattal bír, termékeik pedig szélesebb vevőkörnek szólnak. Emellett a Mömaxokban egyéni, tervezhető bútorokat is kaphatunk majd.

Egy pesti Mömax belülről
Egy pesti Mömax belülről

Simonyi lapunknak elmondta, hogy szándékaik szerint 2017 második felében nyitná meg kapuit a pécsi Mömax üzlet, amelyben a terveik szerint mintegy 50-60 ember dolgozhat majd. A pécsi Mömaxba az áruházvezetőkön, a bútor- és lakberendezési szakeladókon, valamint a raktárosokon kívül keresni fognak képzett konyhatervezőket és dekoratőröket is.

De miért tart ilyen sokáig a pécsi Mömax kialakítása? Simonyi hangsúlyozta, hogy egy ilyen üzletnyitást nem úgy kell elképzelni, hogy „az üres Baumax-épületbe bedobálják a bútorokat, és kész is”. Másfél év alatt ugyanis rengeteg elemzést, papírmunkát kell elvégezniük, kivitelezési- és engedélyezési iratokat kell intézni, és sok-sok tervet kell készíteni. Utóbbiak azért fontosak, mert ugyan a Mömax építésekor a Baumax épületének alapterületét nem tudják túllépni, az üzletház belseje viszont – folytatta az ügyvezető – teljesen meg fog változni.

Színes, menő hely lesz
Színes, menő hely lesz

Kérdésünkre, hogy megéri-e Pécsen ilyen nagyszabású befektetésbe fogni, hogy van-e jövője a Mömaxnak itt, Simonyi elmondta, hogy nem fogtak volna bele ebbe a több százmilliós beruházásba, ha nem gondolnák komolyan és leszögezte, hogy hosszú távra terveznek a városban.

Mindemellett a pécsi áruház jelenleg nem élvez elsődlegességet az országszerte épülő Möbelix- és Mömax-üzletek sorában. Jelenleg a pécsi mellett 13 üzlet megnyitását készítik elő, most éppen Budaörsön nyitnak meg boltot, és csak az után tudnak a pécsi üzletre koncentrálni.

Na, mi lesz a pécsi Baumax helyén?pecsma.hu.