Óriási a dugó Nagylaknál a román oldalon

Csaknem tíz kilométeres kamionsor alakult ki kedd délelőttig a nagylaki határátkelő román oldalán az országúton, ezért az Arad felől érkező személygépkocsik csak terelőúton közelíthetik meg a határátkelőt.
A rendkívüli időjárási körülményekre való tekintettel hétfő este – néhány kivétellel – megtiltották a kamionok belépését a nagylaki és a röszkei határátkelőhelyen. A 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem léphetnek be Magyarországra, kivételt képeznek azonban a magyar kamionok, amelyek magyarországi telephelyre közlekednek vagy élő állatot, romlandó árut szállítanak.
Bár a román hatóságok figyelmeztették a magyarországi kamionstopra a sofőröket, a kamionok egy része nem parkolókban, hanem az országúton vesztegel, ezért a DN7 jelzésű főút határ felé vezető oldalán megbénult a közlekedés. A román rendőrség Pécska (Pecica) után a Szemlakon (Semlac) és Sajtényen (Seitin) át vezető megyei útra tereli a határ felé tartó személyautókat. 
A helyzet normalizálódásáig a román hatóság sem engedik be a bolgár határon azokat a kamionokat, amelyek Magyarország felé kívánják folytatni útjukat.