Családi motoros nap négy nagyvárosban

Családi motoros napra várják az érdeklődőket négy vidéki nagyvárosban, Győrben, Pécsett, Kecskeméten és Nyíregyházán szombaton az április 7-i motoros nap felvezető eseményeként.

A rendezvényen az érdeklődők megismerhetik a legújabb motoros kategóriaváltásokkal kapcsolatos tudnivalókat és vizsgabiztosok segítségével kipróbálhatják az új kategóriák tesztpályáit. Emellett az egész családot izgalmas, játékos és szórakoztató programok várják.
   
A program célja megismertetni a motoros társadalmat a január 19-én életbelépett kategóriaváltozásokkal és az ezzel kapcsolatos legszükségesebb ismeretekkel – közölték a szervezők az MTI-vel.
   
A motoros napot április 7-én tartják a Hungaroringen, ahol a résztvevők szakértők segítségével készülhetnek fel a szezonra, és egyebek mellett a motorkerékpárokkal kapcsolatos tavaszi teendőkről, a motorkerékpárok műszaki állapotáról és az aktuális közlekedési szabályokról cserélhetnek eszmét.
   
A programot hagyományteremtő szándékkal hozza létre a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) az országos autósiskola-hálózatot irányító Kulturált Közlekedésért Alapítvánnyal (KKA) és az Országos Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsággal (ORFK-OBB) együttműködve.
   
Az eseménysorozatot része a Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogramnak, amelynek kiemelt célja a járművezetők felkészültségének és a közlekedők viselkedésének javítása.

Forrás:

MTI