Csúcstechnológia várja a betegeket a 11 milliárd forintból felújított győri Petz Aladár kórházban

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár adta át a több mint 11 milliárd forintból felújított Petz Aladár Megyei Oktató Kórházat Győrben 2013. február 28-án. A beruházás eredményeként teljesen akadálymentes, XXI. századi megoldásokat felvonultató új épületszárny és helikopter leszálló épült, valamint felújították a kórház egy közel 4000 négyzetméteres épületrészét is.

A fejlesztési projekt befejezésével egy hatszintes, „H” alakú, 26000 négyzetméter alapterületű új szárny épült fel, amely könnyen elérhető, korszerű és teljes mértékben akadálymentes. A kórház „A” épületének tetején helikopter leszálló épült, a „B” épületet közel 4000 négyzetméteren újították fel, itt kapott helyet az új gyógyszerészeti osztály is. A fejlesztés részeként modernizálták a kórház műszerparkját és informatikai rendszerét is, amely a korszerű betegellátás technikai bázisát biztosítja.

A projekt célja a gyógyító-kezelő osztályok fejlesztése, a vezető halálokok miatt bekövetkező korai halálozás mértékének csökkentése, az ellátás minőségének és hatékonyságának javítása, a kórház működési feltételeinek korszerűsítése, működési és egyéb költségeinek csökkentése a mai kor színvonalának megfelelő, egy telephelyen működő intézmény által. A beruházás hosszú távra biztosítja a betegek egyenlő hozzáférését a különböző szolgáltatásokhoz (megelőzés, kezelés, rehabilitáció, gondozás), hozzájárulva ezzel a betegek elégedettségének növeléséhez is.

2013. február 28.