Diplomamentő Program!

 

Diplomamentő program tájékoztató filmje!  Nézd meg rövid összefoglaló filmünket a programról

Háttér
A nemzetgazdaság fejlődéséhez nélkülözhetetlen a megfelelően képzett, idegen nyelvet beszélő, felsőfokú végzettséggel rendelkező humán erőforrás rendelkezésre állása. A felsőoktatásban tanulmányokat folytatott hallgatók 20-22 százaléka a nyelvvizsga hiánya miatt nem kapja meg az abszolutórium és a záróvizsga után diplomáját, jelentős részük pedig később sem szerzi meg az oklevelet.
A felsőfokú végzettséggel és nyelvtudással rendelkezők elhelyezkedési, munkahely megtartási, munkahely változtatási esélyei jelentősen meghaladják az ezzel nem rendelkezőkét. Diploma hiányában a felsőoktatásban töltött idő az egyén számára nem kamatoztatható a munkaerő-piacon, illetve a társadalom számára ennek költsége nem térül meg.

A program célja és célcsoportja
Nyelvvizsga hiányában elsődlegesen a diplomával még nem rendelkező, államvizsgáját hazai felsőoktatásban teljesített, de hallgatói jogviszonyban már nem álló uniós polgárok (természetes személyek) államilag támogatott nyelvi képzésbe vonása a diploma átvételéhez szükséges nyelvvizsga megszerzése érdekében. A támogatás közvetett célja, hogy a diploma megszerzését követően a célcsoport végzettségének megfelelő munkakörben helyezkedjen el.
Jelen pályázat közvetlen célja az államvizsgával már rendelkező természetes személyek nyelvvizsgára felkészítő képzésbe vonása annak érdekében, hogy a képzés végén sikeres nyelvvizsgát tegyenek, és azt követően átvehessék diplomájukat.
A Diplomamentő program a nyelvvizsgára felkészítő képzéseken való részvételt támogatja, B1 vagy a feletti szintről B2 nyelvi tudásszintre jutás érdekében az államilag elismert, általános, középfokú (B2) komplex, vagy írásbeli, vagy szóbeli nyelvvizsga sikeres teljesítéséért.  Forrás: OFA

A programba Jelentkezés itt: https://docs.google.com/forms/d/1rLT-COGUtd5ehWLIAwzGg1pHkrU0Hu_VN6Gdn4jQthw/viewform?pli=1&edit_requested=true
Felnőttképzés
hirek.ws.all – hirek.ws.orszagos