Balog Zoltán a Nemzetközi Kézilabda Szövetség elnökével tárgyalt

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az egyiptomi Dr. Hasszan Musztafával, a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) elnökével egyeztetett Budapesten a 2013-as fiú ifjúsági világbajnokság és a 2014 felnőtt női EB magyarországi megrendezéséről.

Balog Zoltán a megbeszélésen köszönetét fejezte ki, amiért Magyarország nyerte az U19-es világbajnokság rendezési jogát, továbbá tájékoztatta az IHF elnökét, hogy hazánk pályázott a Nemzetközi Kézilabda Szövetség 2015-ös kongresszusának rendezésére.

2013 augusztusában Magyarországon, Budaörsön és Érden kerül sor a férfi U19-es világbajnokságra, amely az IHF fontos utánpótlás-versenye. A torna jelentőségét mutatja, hogy ugyanúgy 24 ország válogatottja vesz részt, mint a felnőttek világbajnokságain.

Az emberi erőforrások minisztere elmondta, hogy a társasági adó és osztalékadó-kedvezmény rendszernek köszönhetően a korábbi évekhez képest nagyságrendekkel több támogatás jut a kiemelt látvány-csapatsportokra – köztük a kézilabdára is.  Az első időszakban több mint 5 milliárd forintot kapott a sportág, ebből 4 milliárd jutott az utánpótlásnak. A magyar kézilabda jövőjének másik záloga a Nemzetközi Kézilabda Akadémia szeptemberi elindulása lesz, melynek szakmai irányítását Mocsai Lajos szövetségi kapitány vállalta el.

Az IHF elnöke méltatta a magyar kézilabda hagyományait, kiemelte, hogy hazánk azon kevés országok közé tartozik, ahol a női és férfi kézilabda is kiemelkedő sikereket ért el.

A tárgyaláson részt vett Dr. Simicskó István, a Sportért és Ifjúságért Felelős Államtitkárság államtitkára és Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke.

EMMI

Fotó: Pelsőczy Csaba, kormany.hu/Miniszterelnökség

Tárgyalás az IHF elnökével