Balog Zoltán átadta a Jó tanuló – jó sportoló díjakat

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hetven fiatalnak adta át a Magyarország jó tanulója – jó sportolója 2012 pályázat díjakat pénteken Budapesten.

Folyton az oktatási rendszerek átalakításáról beszélünk és eközben kevés szó esik azokról a kiváló eredményekről, amelyeket a fiatalok érnek el, pedig ez adja a nemzet alkotóerejét – mondta a miniszter a díjátadás alkalmából rendezett ünnepségen.

Az intellektuális- és a sportteljesítmények egymást erősítik, nagyon jó indulást jelent ez az életben, ehhez ad biztatást ez az elismerés – mondta Balog Zoltán.

Hozzátette: ősztől a felsőoktatásban 30-40 fiatal részesülhet a magyar sportcsillagok ösztöndíjában, amely havi negyedmillió forintos támogatást jelent.

Az ösztöndíjak odaítéléséről a tanulmányi és sportteljesítmények objektív mércéje alapján döntenek. Emellett tovább él a Gerevich-ösztöndíj annak érdekében, hogy a tehetséges fiataloknak itthon teremtsék meg a továbbfejlődéshez szükséges feltételeket – mondta a miniszter. Szerinte mindezzel azt üzeni a magyar kormány: “maradjatok, itt tanuljatok, sportoljatok! Itt is lehet jónak, sikeresnek lenni.”

Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár a díjátadón azt emelte ki: egy magyar csoda a lélekszámhoz viszonyított Nobel-díjak és olimpiai érmek száma, ez a magyarok erőssége, ezzel tudják magukra felhívni a figyelmet. “Van jövőnk, ezért dolgozunk, a szüleitek, tanáraitok és a magyar kormány” – hangoztatta az államtitkár.

A díjátadón több korcsoportban hetven fiatal vehette át az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőitől a Magyarország jó tanulója – jó sportolója díjakat.

MTI, EMMI

MTI fotó: Mohai Balázs

Jó tanuló – jó sportoló díjak átadása