Újabb palacsintázó nyílt, teszteltük!

Pécs bevásárlóközpontjának kellős közepén nyílt a napokban egy hangulatos teázó, palacsintázó. Szokásunk, hogy ilyenkor elmegyünk, teszteljük, majd elmondjuk a véleményünk, köntörfalazás nélkül. Megpróbáltunk mindenbe belekóstolni, és kritikus szemmel nézni a helyre. Íme négy kolléga, négy véleménye a Miller’s Caféról.

Első tesztelő – Cannellina desszertkávé, Bountys óriáspalacsinta, ananásszal, kókusszal és nutellával

Nagyon nehéz manapság élvezhető kávézót, étkezőt csinálni egy bevásárlóközpont kellős közepén, bár már láttam nagyon jó példákat. Ebben a viszonylatban a Miller’s Café közepest kapna tőlem. Többet ad mint a karnyújtásnyira levő gyorséttermek, de a belvárosi kedvenc helyeimhez képest meg kevesebb. A berendezés stílusos, nagyon tetszettek például a fantázianevek, és hogy már az itallap/étlap olvasásánál összefolyt a nyál a számban

A Bountys palacsinta rettentően édes volt, finom is egyben, de az biztos, hogy nem volt óriás. A kávé amit ittam, szintén nagyon szirupos volt – ez utóbbi kicsit zavart. Ár/érték arányban szintén középszerű a hely, az egyetlen dolog amit kiemelnék, az a segítőkész kiszolgálás. A pincér fiú még a legidegesítőbb kérdéseinkre is mosolygósan válaszolt.

Összességében nem hagyott bennem mély nyomot, biztos nem fogok ide járni rendszeresen, de ha üzleti megbeszélésem lesz a bevásárlóközpontban, minden bizonnyal ide fogom szervezni.

palacsintázó, árkád, hl06

Második tesztelő – Kínai zöld tea sencha, Bountys óriáspalacsinta, ananásszal, kókusszal és nutellával

Ha a palacsintát egy szóval kellene, hogy jellemezzem, akkor a “korrekt” kifejezést használnám. Nem több, nem kevesebb annál, ami az embernek jól esik. A házias tésztában rendben volt a töltelék és nem spórolták ki a nutellát sem. Azt az érzetet viszont nem tudták elvenni sajnos, hogy ezt én is bármikor reprodukálom a saját konyhámban.

Nagyon finom volt a zöld tea. Nem filtert, hanem igazi tealeveleket áztathattam a gőzölgő vízben, ilyennel nem találkozni gyakran. Kekszet is kínáltak a tea mellé, ami szintén nagyon szimpatikus volt.

A kiszolgálásért 10 pontot adnék, készséges, kedves volt a felszolgáló és igyekezett minden felmerülő kérdésre választ adni.

palacsintázó, árkád, hl02

Harmadik tesztelő – Mangó és barátai tea, Hawaii óriáspalacsinta

A hely kinézete tipikus plázás stílusú, abszolút beleillik bármelyik bevásárlóközpont képébe. Kényelmes székek, asztalok, akár hosszabb baráti (netán üzleti) beszélgetésekre is kiváló, bár a háttérzaj olykor zavaró lehet.

Az étlap kialakítása ötletes, ámbár a sok használattól már kissé szamárfüles, de ez a tartalmon mit sem változtat. Széles a kávé- és tea kínálat is. Én magam egy ‘Mangó és báratai’ teát fogyasztottam, ami nagyon finom, különleges ízű volt.

A palacsintákból a sósak közül választottam. A Hawaii palacsinta elég kiadós darab, volt benne füstölt sajt, gépsonka, ananász és kukorica. Tulajdonképpen, mint a hawaii pizza csak palacsinta tésztával. Korábban sosem ettem sós palacsintát (alapjában édesszájú vagyok), de ez kifejezetten elnyerte a tetszésemet, nagyon ízlett. Ár/érték arányban első körben sokalltam az árát, azonban ha belegondolok, hogy a belvárosban egy menüt is ennyiért eszek, és ezzel is ugyanúgy jól laktam, akkor igazából nem is olyan drága.

palacsintázó, árkád, hl01

Negyedik tesztelő – Túrós óriáspalacsinta, Ristretto macchiato

Hangulatos design, kedves pincér a zajos Árkádban. Kissé kávé-csoki foltos nyomtatott ital-étlap, én gyakrabban cserélném.

A kávéval elégedett voltam, de az itallapon a megnevezés nem egyértelmű: Ristretto macchiato. Arra gondoltam, hogy kapok egy jó rövid kávét, foltnyi tejhabbal a tetején, de csak egy ristretto és presszó közötti kávét kaptam, tejhab sehol.

A palacsinta teljesen hagyományos magyar, nagyipari töltelékkel. Az alapagyagra nem figyelnek oda, a vaníliás palacsinta bolti pudinggal készül, az igazi puding olcsóbb és jobb is lenne szerintem. A túrós palacsintában semmi extra nem volt, olcsó túró, tejföllel, cukorral kikeverve. Spray „tejszín” menta levéllel díszítve, ami lehetne igazi is. A pincér nevetgélve,viccelődve válaszol a beltartalmat érintő kérdéseimre, láthatóan nem érti, miért lenne fontos a jó és igazi alapanyag. Három palacsintát rendeltünk, egyenként hozták ki, egy sütővel nehéz lesz kiszolgálni ha több asztalnál is rendelnek.

Minőséghez képest túl drága.

palacsintázó, árkád, hl05

Újabb palacsintázó nyílt, teszteltük!pecsma.hu.