Nem kell bölcsődei térítési díjat fizetniük a nagycsaládosoknak

Nem kell bölcsődei térítési díjat fizetniük a nagycsaládosoknak

bolcsode-Gyongyosi-Csalad-es-KarrierPont

Mentesülnek a bölcsődei térítési díj megfizetése alól a három vagy több gyermeket nevelő szülők

Emellett a gyermek a bölcsődében ingyenesen is étkezhet, így havonta, gyermekenként akár 10-17 ezer forinttal több marad a családoknál.

Ilyen ingyenes bölcsődei lehetőség nem sok helyen van a világon

Sok szülőnek jelent segítséget, hogy bölcsődébe adhatja gyermekét, a kormány ezért bővíti a bölcsődei férőhelyek számát, emeli a bölcsődei dolgozók fizetését, és javítja a bölcsődék finanszírozását is.
Megfigyelték, hogy a bölcsődébe járt kicsik később általában önállóbbak, függetlenebbek szüleiktől, tanáraiktól, mint otthon nevelkedett társaik. Ugyanígy jellemző rájuk a nagyobb segítőkészség, az erősebb verbális kifejezőkészség, jobban tájékozódnak a világban és könnyebben feltalálják magukat az új helyzetekben. Kétség kívül nagy előnye a bölcsődei nevelésnek az, hogy a gyermekek megtanulják, hogyan találják meg a hangot az ismeretlen felnőttekkel, és képesek legyenek a kortársakkal való kapcsolatok kialakítására.

„A bölcsőde a gyermek számára az első közösség helyszíne, ahol az új tapasztalatok, élmények kedvezően hatnak a gyermek testi-lelki fejlődésére, általában megosztják otthon a szülőkkel, testvérekkel a velük történt eseményeket. Személyre szabott foglalkozásokat kapnak a leggondosabb odafigyelés mellett. Lehetőségük van az alkotószobában festeni, gyurmázni, papírt tépni-vágni, rajzolni, színezni. A tornaszobában mozgásigényeiknek szeretnénk eleget tenni a sok-sok érdekes eszköz segítségével.

A bölcsődében már barátságok szövődnek a gyerekek és a szüleik között is. A fejlődésükben lassabb ütemben haladó gyerekeket társaik segítik, mely húzóerőként hat fejlődésükre. A gyermekek szocializálódása már ebben a korai életkorban megkezdődik, így a későbbiekben már könnyedén veszik a társakhoz, felnőttekhez való alkalmazkodást. Bölcsődéinkben elhivatott szakemberek dolgoznak azon, hogy minden gyermek egyénre szabva kapja meg a fejlődéséhez szükséges testi-lelki nevelést, gondozást. A leválás is könnyebb a kicsik számára, ha a szülők szívesen hagyják a megbízható személyre (kisgyermeknevelőre) féltett kincsüket.

Fülöp Henrik

Facebook